Британският престолонаследник принц Уилям почете майка си -  покойната принцеса Даяна, на церемония

...
Британският престолонаследник принц Уилям почете майка си -  покойната принцеса Даяна, на церемония
Коментари Харесай

Принц Уилям почете принцеса Даяна на церемония

Британският престолонаследник принц Уилям почете майка си -  покойната принцеса Даяна, на гала в лондонския Музей на науката, заяви Ройтерс. 

Принцът на Уелс сподели, че починалата Даяна би била щастлива да види по какъв начин благотворителната организация, учредена в нейна памет, подкрепя младежите по света.

Уилям, който е на 41 година, сподели в речта си, че заветът на майка му е фокус на благотворителната активност, осъществявана от него и от брачната половинка му Кейт.
Тя ме учеше, че всеки има капацитет и заслужава поддръжка, добави английският престолонаследник. 

Наградата " Даяна "  (Diana Award) е учредена преди 25 години в памет на първата брачна половинка на крал Чарлз Трети. Принцеса Даяна почина при автомобилна злополука през 1997 година на 36 години. По това време принц Уилям беше на 15 години, а брат му Хари - на 12. 

Наградата " Наследство "  (Legacy Award) е учредена през 2017 година и се връчва на младежи от целия свят за тяхната обществена и хуманитарна активност. За да получат наградата " Наследство ", те би трябвало към този момент да са били носители на премията " Даяна ". Церемонията се организира на всеки две години. 

Двайсет души от целия свят бяха наградени на церемонията в четвъртък. Сред лауреатите има жители на Англия, Съединени американски щати, Индия, Пакистан, ОАЕ, Ямайка. 

Церемонията се организира в седмицата, в която се развихри скандал с обработвана фотография на принцеса Кейт и децата й, публикувана от двореца.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР